mapa dojazdu
facebook
Odwiedziło nas:
228909 
osób
RESTAURACJA HALKA - SALA BANKIETOWA

MOTEL CZYNNY CAŁĄ DOBĘ.
PARKING DLA GOŚCI ORAZ INTERNET WIFI.

ORGANIZUJEMY:
WESELA
WIECZORKI TANECZNE
BALE
KONSOLACJE
SZKOLENIA
IMPREZY OKOLICZNOŚCIOWE
 

OBIADY DOMOWE NA ZAMÓWIENIE



MENU NA BAL KARNAWAŁOWY ORAZ NA BAL WALENTYNKOWY
W ZAKŁADCE:     MENU>BALE I WIECZORKI TANECZNE
 

Przyjęcie weselne  od 160 złotych do 190 złotych od osoby w zależności od wybranego menu.

 

Propozycje dań do stworzenia menu weselnego:

ZUPY

Rosół z makaronem
Flaki
Glaszowa
Barszcz czerwony
Barszcz biały
Żurek Staropolski
Kwaśnica
Barszcz ukraiński
Grzybowa
Botwinka (sezonowo)
Krem pomidorowy
Krem grzybowy
Krem pieczarkowy
Krem kalafiorowy
Krem z brokuł
Krem z soczewicy
Krem z dyni (sezonowo)
Krupnik pieczarkowy



MIĘSA

 

Wieprzowina


Schabowy tradycyjny
Schab kieszonka z pieczarką i serem
Schabowy z warzywami zapiekany serem
Schab pieczony  w sosie własnym
Roladki ze schabu z szynką i serem
Roladki ze schabu z farszem pieczarkowym
Medaliony
Zrazy wieprzowe
Karkówka w sosie własnym
Karkówka po myśliwsku
Karkówka w musztardzie francuskiej
Polędwica w sosie śmietankowym z kolorowym pieprzem
Żeberka pieczone w miodzie
Żeberka duszone w sosie własnym
Kotlet mielony
Zawijaniec mięsa w boczku
Frykadelki w sosie grzybowym
Pieczarki faszerowane
Gołąbki
Golonka w piwie
Bigos
Placuszki po cygańsku
Biała kiełbasa pieczona z cebulą

Dodatki do barszczu:

Paszteciki
Krokiety
Pierogi z mięsem, kapustą i grzybami
Uszka
Ptysie z farszem pieczarkowym

Drób

De volaille z serem żółtym i masełkiem
De volaille ze szpinakiem i serem feta
De volaille z suszonym pomidorem i serem lazur
Pierś drobiowa grillowana
Pierś drobiowa w chrupiącej panierce
Kieszonka drobiowa z pieczarką
Pierś kurczaka w płatkach kukurydzianych
Pierś kurczaka w sezamie
Udka faszerowane
Udka pieczone
Skrzydełka faszerowane
Skrzydełka w chrupiącej panierce
Szaszłyki
Kotlet pożarski
Nuggetsy
Kurczak faszerowany
Kaczka faszerowana

Rolada z kurczaka

Wołowina

Zrazy wołowe
Bitki wołowe w sosie grzybowym
Wołowina po żydowsku
Strogonow

 

Ryby

Ryba w panierce (Sola, Tilapia, Dorsz)-filet
Stek z łososia w sosie koperkowo-cytrynowym
Łosoś w cieście francuskim

PRZEKĄSKI


Półmiski pieczeni i wędlin:
Schab z śliwką, pieczeń schabowa, pasztet z żurawiną, rolada z boczku, karkówka,
polędwiczki z morelą, zwijki z szynki, różyczki z salami, kabanosy

Tatar wołowy
Polędwiczki w galarecie
Rolada z kurczaka
Pieczeń rzymska
Schab w galarecie
Zimne nóżki
Jaja faszerowane
Jaja w majonezie
Półmiski serów

Ryba po grecku

Ryba po japońsku
Koreczki śledziowe
Śledź po kaszubsku
Śledź w śmietanie
Śledź w oleju
Różyczki z wędzonego łososia
Rolada z łososia ze szpinakiem
Szczupak lub pstrąg w galarecie

Gliniak z smalcem wiejskim

SAŁATKI

Sałatka grecka
Sałatka z ananasa
Sałatka włoska 
Sałatka z selera
Sałatka wiosenna
Sałatka warzywna tradycyjna
Sałatka kebab
Sałatka z wędzonego kurczaka
Sałatka z tuńczyka
Sałatka z awokado
Sałatka z kalafiora
Sałatka cezar
Gyros
Sałatka zimowa
Pomidory z mozarellą
Sałatka owocowa
Koreczki owocowe

SURÓWKI I WARZYWA NA CIEPŁO

Z białej kapusty
Z czerwonej kapusty
Z pekińskiej kapusty
Z pora
Z marchwi, selera
Z marchwi, jabłkiem
Z selera z orzechami
Z buraczków
Z szpinaku
Mizeria (sezonowo)
Sałata w śmietanie
Mix sałat z sosem
Warzywa na parze (kalafior, brokuły, marchew)
Kapusta modra
Buraczki zasmażane
Kapusta zasmażana
Pieczarki w śmietanie
Pieczarki duszone
Kapusta młoda (sezonowo)
Brukselka
Fasolka szparagowa (sezonowo)
Kalafior
Brokuł


DODATKI

Ziemniaki z koperkiem
Ziemniaki opiekane
Frytki
Kluski śląskie
Kopytka
Kasza gryczana
Kasza jęczmienna
Ryż
Makaron
Groszek ptysiowy
Grzanki

TORTY

Tort z kremem tradycyjnym
Tort z bitej śmietany
Tort orzechowy
Tort makowy
Tort czekoladowy
Tort rafaello
Tort kawowy
Tort toffi

CIASTA

Sernik
Makowiec
Szarlotka
Kukułka
Papieskie
Orzechowiec
Toffi
Rolady
Piegus z kremem kokosowym
Ananasowiec
Babeczki
Rureczki
Capuccino
Z owocami i galaretką
Ptasie mleczko
Rafaello
Pychotka
W-zetka
Kaks
Karpatka
Napoleonka
Pleśniak
Jabłecznik królewski
Ciasto nutella ze śliwką

 

Desery


Deser lodowy
Owoce z bitą śmietaną (sezonowo)
Galaretka z bitą śmietaną
Szarlotka z lodami
Sernik na ciepło z musem malinowm

Dodatkowe dania bez mięsa

Flaki z boczniaka

Camembert w panierce 
Kotlet sojowy
Szaszłyki warzywne
Pieczarki faszerowane
Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami

Pasztet z warzyw
Koreczki serowe

 

Stół wiejski

Szynka z nogą
Salceson ciemny
Salceson biały
Kaszanka gruba
Kaszanka cienka
Pasztetowa
Kiełbasa cienka
Boczek wędzony
Smalec wiejski
Ogórki kiszone

Dodatki do stołu wiejskiego


Bigos
Pierogi z mięsem, kapustą, grzybami
Pierogi ruskie 


 




 

 

 



 

<<  powrót